Meditation

Mitt i bruset av intryck från omvärld och sinnen går det att bevara ”ett centrum av stillhet omgivet av tystnad”.
Medveten närvaro och meditation hjälper oss med detta.
Ordet meditation kommer från latinets meditari, som betyder ”ofta förekommande” och visst är det just detta det handlar om, att påminna oss om att vara närvarande i våra liv så ofta det går, helst i varje ögonblick, i varje nu.
Den meditation jag praktiserar handlar om att få en fördjupad närvaro i kroppen och i livet, hela livet, inte bara de vackra och enkla delarna.

 

Gratis meditation via Zoom

Under våren 2022 bjuder jag in dig till en gratis meditation via Zoom den sista söndagen i varje månad klockan 18.30-19.30.

Datum: 30/1, 27/2, 27/3, 24/4, 29/5.

Du bokar via bokningen, klicka på fliken Boka och välj meditation via Zoom. Meditationen är gratis och du kan boka av när du vill om du får förhinder.

Veckan innan meditationen får du en länk till Zoom. Kolla skräpposten om du inte hittar mailet! Jag öppnar meditationen 15 minuter innan så du hinner se till att allt det tekniska fungerar.

Inga förkunskaper krävs och du kan utföra meditationen sittande på kudde eller stol alternativt ligga ner.

Meditationen kan komma att spelas in.

Varmt välkommen!

 

 

”Att bevara den inre tystnaden – mitt i stojet. Att förbli öppen, stilla, fuktig mylla i det fruktbara mörker där regnat faller och säden gror – hur många som än i det torra dagsljuset trampar fram över markerna i virvlande damm.”

Dag Hammarskjöld